top of page

Onze missie

In onze visie op duurzaamheid vormen bedrijven niet slechts de economische pijlers van onze maatschappij, maar worden ze de architecten van onze toekomst. Ze omarmen verantwoordelijkheden die verder gaan dan hun bedrijfsgrenzen, waarbij economische voorspoed naadloos verweven is met milieuaspecten en sociale vooruitgang. Hier is duurzaamheid niet slechts een toevoeging, maar vormt het de kern van bedrijfsmodellen - modellen die zowel waardecreërend als toekomstbestendig zijn. Het is ons doel om bij te dragen aan een wereld waarin de belofte van een duurzamere toekomst, realiteit wordt. Wij zijn gedreven om onze kennis, ervaring en passie in te zetten om bedrijven in deze duurzaamheidsreis te ondersteunen.

decoratie

Onze pijlers

Bij Consequi zijn we ons bewust van de klimaatdoelstellingen en erkennen we dat alleen een jaarverslag niet langer volstaat. Daarom kijken we verder. Consequi benadert organisaties vanuit een integraal perspectief, rekening houdend met economische, ecologische en sociale (ESG) factoren. Onze adviezen zijn gebaseerd op de zes pijlers van het IIRC-framework (International Integrated Reporting Council), die hieronder worden toegelicht.

Onze aanpak

decoratie

Het vormgeven van heldere duurzaamheidsstrategieën, het omzetten van deze strategieën naar meetbare resultaten en het overbrengen van deze prestaties, staan aan de basis van de aanpak bij Consequi. Hier staat een persoonlijke benadering centraal; elk bedrijf is uniek en zo ook de reis naar duurzaamheid. Binnen het Consequi-duurzaamheidsbeeld ligt de focus op een integrale en innovatiegedreven werkwijze. Hierbij draait innovatie niet alleen om nieuwe technologieën, maar ook om het verbeteren en herdefiniëren van bestaande bedrijfsmodellen en -processen. In de dynamische wereld van duurzaamheid is een blik op de toekomst essentieel, vandaar dat Consequi een langetermijnvisie hanteert en zich richt op duurzaam succes.

Floor van Houselt

Over mij

Ik ben Floor van Houselt, oprichter van Consequi. Mijn missie richting duurzaamheid begon niet op de top van een berg of op een yogamat, maar midden in de complexe en boeiende wereld van het ondernemerschap. Tijdens mijn zoektocht naar duurzame materialen voor mijn start-up in huisdierproducten, werd me al snel duidelijk hoe ingewikkeld en ondoorzichtig deze wereld kan zijn. Overal kwam ik 'groene' beloften tegen, werden certificaten getoond en claims gemaakt. Maar een dag later ontdekte ik vaak een totaal ander verhaal. Dit was mijn aha-moment, mijn drijfveer. Ik wilde deze complexiteit ontwarren en me voorbereiden op alles wat nog zou komen, niet alleen voor mijn eigen toekomst, maar ook voor alle ondernemers die met dezelfde uitdagingen worstelen. Daarom besloot ik na mijn bachelor in Ondernemerschap een Master in Circulaire Economie te volgen en deel te nemen aan een talentprogramma. Ik zag de uitdagingen rondom duurzaam ondernemen als een kans om het beter te doen, meer succes te behalen en meer voldoening te ervaren.

 

Met ervaring in diverse start-ups en scale-ups, heb ik een uniek perspectief ontwikkeld. Ik weet wat het betekent om te ondernemen, ken de obstakels en begrijp welke moeilijke beslissingen er genomen moeten worden. Ik geef niet op waar anderen stoppen en ben vastberaden om praktische en innovatieve oplossingen te bieden die zorgen voor een win-win-win situatie.

 

Wanneer ik niet aan het werk ben, geniet ik van wandelingen met de hond of ik breng tijd door met vrienden en familie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten en kennis. Dat kan zijn door het lezen van een boek, het beluisteren van een podcast of door het bijwonen van een netwerkevenement om nieuwe ideeën uit te wisselen.

 

Nu je mijn reis richting duurzaamheid kent, ben ik heel benieuwd naar die van jou. Ik stel voor om onder het genot van een kopje koffie eens samen te zitten en te bespreken hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een duurzame toekomst voor jouw bedrijf. Plan hier een kennismakingsgesprek.

bottom of page