top of page

Diensten

Bij Consequi begrijpen we dat elk bedrijf uniek is. Daarom streven wij ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die precies aansluiten bij jouw specifieke behoeften en ambities. Of je nu voorop wilt lopen op het gebied van duurzaamheid of je bedrijfsvoering wilt verduurzamen om te voldoen aan de geldende regelgeving, Consequi staan klaar om je te ondersteunen.

 

Wil je graag een kennismakingsgesprek inplannen? Dat kan via deze link.

Kansen visualiseren, duurzaamheid realiseren

decoratie

Strategie ontwikkeling

Bij het opzetten van een strategie wordt gestart met een bedrijfsanalyse. Hierin wordt de unieke bedrijfscontext onderzocht, met inachtneming van factoren zoals toekomstige wetgeving, trends, klantwensen, technologische ontwikkelingen en concurrenten. Belangrijke stakeholders worden betrokken via gesprekken, om zo een actueel beeld te verkrijgen van wat er speelt binnen en rondom de organisatie. De verzamelde informatie wordt vervolgens samengebracht in een dubbele materialiteitsmatrix, die de meest relevante milieu- en sociale kwesties helder presenteert vanuit zowel een 'inside-out' als 'outside-in' perspectief. Dit biedt de mogelijkheid om in één oogopslag de grootste duurzaamheidsuitdagingen en -kansen voor het bedrijf te identificeren. Na deze analyse worden de prioriteiten gezamenlijk vastgesteld en worden duidelijke, haalbare en meetbare lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd.

Implementatie

De effectiviteit van een strategie hangt nauw samen met de implementatie ervan. Daarom is begeleiding bij elke stap van het implementatieproces essentieel. De strategie wordt omgezet in een actieplan en naadloze integratie van de duurzaamheidsstrategie wordt gewaarborgd.

 

Het streven is om de strategie te laten aansluiten bij de bedrijfsidentiteit en operationele context. Daarom worden stakeholders wederom bij elke stap van het proces betrokken, om draagvlak en langdurig succes te verzekeren. Het proces wordt gemonitord en relevante data wordt verzameld voor optimalisatie, waarbij bijsturing plaatsvindt waar nodig. Consequi staat klaar om in te grijpen en helpt bij het succesvol bereiken van de strategische doelstellingen.

Van concept tot concreet resultaat

decoratie

Bewust communiceren, duurzaam inspireren

decoratie

Communicatie

Het opstellen en implementeren van een effectieve duurzaamheidsstrategie is al een prestatie op zich, maar om maximale impact te genereren, is het cruciaal deze duurzaamheidsboodschap helder te communiceren naar alle betrokken partijen. Hierin zijn zowel interne als externe communicatie van belang.

 

Bij deze taak wordt hulp geboden bij het ontwikkelen van concrete communicatie-initiatieven. Denk hierbij aan het opstellen van transparante duurzaamheidsrapportages volgens relevante richtlijnen (zoals de GRI of CSRD), het trainen van medewerkers en het ontwerpen van effectieve campagnes. Zo worden inspanningen rondom duurzaamheid breed en duidelijk gecommuniceerd.

decoratie

Flexibele duurzaamheidspartner nodig?

Er zijn momenten waarop de golven van groei, drukte of tijdelijk verlof de noodzaak van extra duurzaamheidsexpertise aanwakkeren. Precies voor zulke situaties is Consequi er. Dankzij onze flexibiliteit en veelzijdigheid zijn we breed inzetbaar en kunnen we ons snel aanpassen aan uiteenlopende opdrachten, zodat we directe, hands-on ondersteuning kunnen bieden.

bottom of page